Erdei gyümölcsös szülinapi torta egy 5 éves kis tündérnek akit Nórikának hívnak
Tészta:
8 db m méretű tojás
8 ek naturbit alfamix
8 ek kristálycukor
csipet só
A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához mérjük. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 24-es kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük majd formában kihűtjük.
Krém:
40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
500 g mascarpone
1 l tejszín
2 cs expressz zselatin
4-5 ek porcukor
A tejszínből 2 dl tegyünk félre a többit kezdjük el felverni és az előzőleg leturmixolt erdei gyümölcsöt adjuk hozzá a mascarponeval,expressz zselatinnal és a porcukorral együtt és keverjük masszív krémmé.Vágjuk fel a piskótát 3-4 rétegre és töltsük be krémmel.Tegyük 1-2 órára hűtőbe pihenni. Majd vonjuk be a félretett felvert színezett tejszínnel és tegyük újra hűtőbe.
Habcsók Anita receptje alapján:
120 g tojásfehérje
320 g kristálycukor
A tojások fehérjét és a cukrot kézi habverővel keverjük lazán össze. Vízgőz felett folyamatosan keverve melegítsük csípősre. Vegyük le a gőz felől és elektromos habverővel verjük kihűlésig addigra kemény habot fogunk kapni. Színezékkel színesíthetjük majd habcsővel kinyomva a kellő mintára 100 fokon 40-50 percig szárítjuk gőzmentes sütőben. Időnként nyissuk ki a sütő ajtaját,hogy a gőz távozzon. Akkor van kész ha az alja elválik a sütőpapírról.
Zöldes csorgatás:
50 g fehér csokoládé
ételfesték
1 ek étolaj
Az étolajat és a csokoládét 1,5 percig mikrózzuk(ez függ a mikró teljesítményétől) a lényeg hogy megolvadjon, ezután elkeverjük benne az ételfestéket a kellő szín eléréséhez majd habzsákba töltsük . Ne legyen túl forró mert megolvassza az oldalát. A tortát vegyük ki a hűtőből és az oldalára folyassuk rá a csokit. Mivel hideg a torta egyből rá fog kötni a máz.
Ezután az előzőleg elkészített habcsókokkal és pillecukrokkal díszekkel dekoráljuk ki a tortát.
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése