2019. március 1., péntek

Lollipop szülinapi torta gluténmentesen

Erdei gyümölcsös szülinapi torta egy 5 éves kis tündérnek akit Nórikának hívnak 


Tészta:



8 db m méretű tojás

8 ek naturbit alfamix

8 ek kristálycukor

csipet só

A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához mérjük. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 24-es kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük majd formában kihűtjük.

Krém:
40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
500 g mascarpone
1 l tejszín
2 cs expressz zselatin
4-5 ek porcukor

A tejszínből 2 dl tegyünk félre a többit kezdjük el felverni és az előzőleg leturmixolt erdei gyümölcsöt adjuk hozzá a mascarponeval,expressz zselatinnal és a porcukorral együtt és keverjük masszív krémmé.Vágjuk fel a piskótát 3-4 rétegre és töltsük be krémmel.Tegyük 1-2 órára hűtőbe pihenni. Majd vonjuk be a félretett felvert színezett tejszínnel és tegyük újra hűtőbe.

Habcsók Anita receptje alapján:

120 g tojásfehérje
320 g kristálycukor

A tojások fehérjét és a cukrot kézi habverővel keverjük lazán össze. Vízgőz felett folyamatosan keverve melegítsük csípősre. Vegyük le a gőz felől és elektromos habverővel verjük kihűlésig addigra kemény habot fogunk kapni. Színezékkel színesíthetjük majd habcsővel kinyomva a kellő mintára 100 fokon 40-50 percig szárítjuk gőzmentes sütőben. Időnként nyissuk ki a sütő ajtaját,hogy a gőz távozzon. Akkor van kész ha az alja elválik a sütőpapírról. 

Zöldes csorgatás:

50 g fehér csokoládé
ételfesték
1 ek étolaj

Az étolajat és a csokoládét 1,5 percig mikrózzuk(ez függ a mikró teljesítményétől) a lényeg hogy megolvadjon, ezután elkeverjük benne az ételfestéket a kellő szín eléréséhez majd habzsákba töltsük . Ne legyen túl forró mert megolvassza az oldalát. A tortát vegyük ki a hűtőből és az oldalára folyassuk rá a csokit. Mivel hideg a torta egyből rá fog kötni a máz.
Ezután az előzőleg elkészített habcsókokkal és pillecukrokkal díszekkel dekoráljuk ki a tortát.


Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...