2019. március 19., kedd

Erdei gyümölcsös mascarpones torta gluténmentesen


Tészta:

4 db m méretű tojás
3 ek naturbit alfamix
4 ek kristálycukor
1 ek naturbit holland kakaópor
csipet só

vagy készen kapható Barbara piskóta

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgát,vanília cukrot,kakaót és sót sűrű masszává keverjük. Ezután a fehéret,sárgás masszát és a lisztkeveréket óvatosan ügyelve,hogy a hab ne törjön meg összekeverjük. 18-as tortaformába kanalaztam és előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütöttem.

Erdei gyümölcs krém

250 ml tejszín
400 g erdei gyümölcs fagyasztott
1 cs expressz zselatin
cukor ízlés szerint



A tejszínt kemény habbá verjük és az összeturmixolt gyümölccsel,zselatinnal és cukorral elkeverjük.A tésztát felvágjuk 3-4 rétegre és megtöltjük a tésztát a krémmel. Formában hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül, ezután kivesszük a formából elegyengetjük az oldalán tejszínhabbal és csokiforgáccsal díszítjük. Néhány órán keresztül pihentetjük majd tálaljuk.




Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...