Tészta:
4 db m méretű tojás
3 ek naturbit alfamix
4 ek kristálycukor
1 ek naturbit holland kakaópor
csipet só
vagy készen kapható Barbara piskóta
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgát,vanília cukrot,kakaót és sót sűrű masszává keverjük. Ezután a fehéret,sárgás masszát és a lisztkeveréket óvatosan ügyelve,hogy a hab ne törjön meg összekeverjük. 18-as tortaformába kanalaztam és előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütöttem.
Erdei gyümölcs krém
250 ml tejszín
400 g erdei gyümölcs fagyasztott
1 cs expressz zselatin
cukor ízlés szerint
A tejszínt kemény habbá verjük és az összeturmixolt gyümölccsel,zselatinnal és cukorral elkeverjük.A tésztát felvágjuk 3-4 rétegre és megtöltjük a tésztát a krémmel. Formában hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül, ezután kivesszük a formából elegyengetjük az oldalán tejszínhabbal és csokiforgáccsal díszítjük. Néhány órán keresztül pihentetjük majd tálaljuk.
Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése