Kapros töltött káposzta friss házi gluténmentes kenyérrel
Ti hogyan készítitek a töltött káposztát?
Én többféleképpen szoktam csinálni, paradicsomosan a férjem kedvéért, savanyún a házias ízek miatt és kaprosan az újdonság varázsa miatt
Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szalonna
1 kisebb fej kelkáposzta
3-4 gerezd fokhagyma reszelve
1 kis fej vöröshagyma reszelve
50 dkg darált sertéshús
1 tk só
1 ek porpaprika
1 mk bors
1 tk ételízesítő
2 db tojás
rizs ízlés szerint
A hozzávalókat annyi rizzsel gyúrjuk össze amennyit szemre jónak látunk ( van aki rizsesebben van aki húsosabban szereti én szeretem ha a hús több)
A kelkáposzta mivel édes így először megsavanyítjuk a következő módon: Egy fazékba vizet teszünk fel melegedni hozzáadunk 2-3 ek 10 %-os ecetet és 1 ek sót. Amikor felfő a víz a káposztát aminek előzőleg a torzsáját eltávolítottuk beletesszük a vízbe abárolni majd egy csipesz vagy kanál segítségével lefejtjük a leveleket. A káposztát ezután tetszőleges nagyságúra megtöltjük.
A lábas aljára káposztalevelet terítünk majd a töltötteket sorban belepakoljuk rádobáljuk a katonázott kolozsvári szalcsit végül ezt is befedjük levelekkel és felöntjük vízzel.Lassú tűzön kb 1 óra alatt megfőzzük .Mikor már majdnem kész akkor 175 g tejfölt+1 ek rizsliszt+1 tk kapor+ 1 merőkanál főzőlé keverékével nyakon öntjük és pár percig még főzzük. Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése