Az egyik bevásárlóközpontban láttam csavart kalácsot aminek a fele csokiba volt mártva úgy megtetszett gondoltam készítek egy glutén és laktózmentes verziót Nekem nagyon bejött ,próbáld ki te is
Kelt csokiba mártott csavart glutén és laktózmentesen
Hozzávalók:
30 dkg Naturbit Alfamix
2 dkg friss élesztő
50 g laktózmentes joghurt
1 db L méretű tojás
20 g étolaj
1 tk só
2 ek cukor
1 dl laktózmentes tej
A hozzávalókat tálba mérjük és csomómentes tésztává gyúrjuk ezután konyhapulton letakarva 1 órán keresztül kelesztjük.
A tésztát gombócokra osztjuk és kisodorjuk majd összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük letakarjuk sütőfóliával és 25 percig kelesztjük 50 fokos sütőben.
Ezután a sütő hőmérsékletét 180 fokos légkeverésre állítjuk a csavartakat lekenjük tojással és a tepsi alá egy lábasba vizet helyezünk.
A tésztát 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése