2019. március 19., kedd

Csokiba mártott kelt kalácska gluténmentesen és laktózmentesen


Az egyik bevásárlóközpontban láttam csavart kalácsot aminek a fele csokiba volt mártva úgy megtetszett gondoltam készítek egy glutén és laktózmentes verziót  Nekem nagyon bejött ,próbáld ki te is  

Kelt csokiba mártott csavart glutén és laktózmentesen 

Hozzávalók:

30 dkg Naturbit Alfamix
2 dkg friss élesztő
50 g laktózmentes joghurt
1 db L méretű tojás
20 g étolaj
1 tk só
2 ek cukor
1 dl laktózmentes tej

A hozzávalókat tálba mérjük és csomómentes tésztává gyúrjuk ezután konyhapulton letakarva 1 órán keresztül kelesztjük.
A tésztát gombócokra osztjuk és kisodorjuk majd összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük letakarjuk sütőfóliával és 25 percig kelesztjük 50 fokos sütőben.
Ezután a sütő hőmérsékletét 180 fokos légkeverésre állítjuk a csavartakat lekenjük tojással és a tepsi alá egy lábasba vizet helyezünk. 
A tésztát 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...