Hozzávalók:
160 g rizsliszt
1 mk méz
1 mk só
1 db m méretű tojás
40 g cukor
40 g margarin lm
15 g friss élesztő
1 dl lm tej vagy 1 dl rizstej
vanília aroma
Forgatás:
darált dió
cukor
vanília sodó:
25 g Orgran vanília sodó
180 ml Laktózmentes tej vagy növényi tej
A hozzávalókat tálba mérjük és kézzel összegyúrjuk.
Egy közepesen lágy tésztát fogunk kapni amit olajos kézzel formázunk kicsi gombócokra belehempergetjük cukrozott dióba és köztük távolságot hagyva kisebb kör alakú kiolajozott formába tesszük.
Én 18-as kapcsos tortaformában készítettem.
Egy közepesen lágy tésztát fogunk kapni amit olajos kézzel formázunk kicsi gombócokra belehempergetjük cukrozott dióba és köztük távolságot hagyva kisebb kör alakú kiolajozott formába tesszük.
Én 18-as kapcsos tortaformában készítettem.
50 fokra előmelegítettem a sütőt a tortaformát sütőzacskóba tettem eltekertem a végét és kereken 1 óra alatt duplájára kelesztettem.
180 fokra felmelegítettem a sütőt és 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Mikor kihűlt darabokra szedtem tálkába raktam az orgran új főzés nélkül elkészíthető vanília sodójával meglocsolom.
Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése