Tészta:
50 dkg alfamix
10 dkg vaj
2 db M méretű tojássárgája
9 dkg porcukor
3,5 dkg friss élesztő
2 bő evőkanál tejföl
150 ml langyos tej+50 ml ha igényli a tészta
1 csipet só
Töltelék:
Diós töltelék:
250 g darált dió
100 g cukor
1 citrom reszelt héja+leve
ízlés szerint mazsola
A tejet, tojássárgáját és élesztőt elkeverjük,majd hozzáadjuk a vajat, porcukrot, tejfölt, alfamixet végül a sót és sima tésztát gyúrunk belőle nem kell megijedni az állagától ugyanis ragadósabb lesz a tészta én szilikon spatula segítségével formáztam gombóccá. A tésztát enyhén kilisztezett (alfamix) edénybe helyeztem frissen tartó fóliával letakartam és a konyhapulton 1 órán keresztül kelesztettem.Ezután fél cm vastagra nyújtsuk a tésztát 8 cm átmérőjű körökre szaggatjuk dió tölteléket helyezünk rá félbe hajtjuk és megkenjük tojással.
180 fokos előmelegített sütőben 34-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése