Tészta:
2 db tojás
2 ek naturbit alfamix
2 ek cukor
csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját a cukorral és sóval sűrű masszává keverjük. 18-as kapcsos tortaformában előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Joghurt krém:
3 db laktózmentes kicsi joghurt (aldis)
200 ml laktózmentes tejszín (+200 ml majd a tetejére)
250 g laktózmentes mascarpone
1 cs expressz zselatin
barackbefőtt aprítva
A tejszínt lazán verjük fel de ne legyen kemény a hab, ehhez mérjük a joghurtokat ,mascarponet expressz zselatint aprított barackbefőttet és annyi cukrot amennyit ízlésünk diktál.
A torta alján elhelyezett piskóta lapra halmozzuk a krémet és 1 éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. Ezután távolítsuk el óvatosan a tortaformát róla az oldalát gluténmentes corn flakessel megszórjuk és tetejét gyümölccsel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése