2019. július 11., csütörtök

Minyon gluténmentesen és laktózmentesen

Tészta:

5 db m méretű tojás
5 ek cukor
5 ek Naturbit alfamix
1 csipet só

A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához mérjük. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 35*37 cm formába öntjük.

Előmelegített sütőben 170 fokon 25 perc alatt tűpróbáig sütjük és a formában kihűtjük.

Kihűtjük és 3 részre osztjuk majd megkenjük a következő krémmel:

250 g lm margarin
250 g porcukor
1 citrom reszelt héja és leve

Megkenjük a lapokat egymásra tesszük pár órára a hűtőbe tesszük pihenni. 

Amikor kihűlt középen ketté vágjuk majd 5 cm részekre osszuk összesen 12 db lett nekem. 

A sütik felszínét vékonyan megkenjük barack lekvárral majd olvasztott színezett fondantba mártjuk.
Néhány órán keresztül hűtőben pihentetjük majd lelocsoljuk csokicsíkkal és kész. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...