Tészta:
13 db m méretű tojás
11 ek naturbit alfamix
12 ek kristálycukor
3 ek naturbit holland kakaópor
csipet só
Vanília krém:
1 cs vaníliapuding
3 ek kristálycukor
4 dl laktózmentes tej
1l tejszín
1 cs expressz zselatin
Csoki krém:
400 ml tejszín
1 ek naturbit holland kakaópor
3 ek porcukor
Meggy zselé:
1 cs vanília pudingpor
40 g Kukorica keményítő
2 üveg meggy
cukor ízlés szerint
csipet fahéj
Díszítés:
1 l tejszín
élő virág
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgát,vanília cukrot,kakaót és sót sűrű masszává keverjük. Ezután a fehéret,sárgás masszát és a lisztkeveréket óvatosan ügyelve,hogy a hab ne törjön meg összekeverjük. 20-as és 16-os tortaformába kanalaztam és előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütöttem.
A formában hűtöttem és csak másnap vettem ki belőle.
Ekkor 3-4 részre osztjuk és megkenjük a következő krémekkel:
Vanília krém:
A pudingot a szokásos módon csomómentesen megfőzzük, félretesszük hűlni. A tejszínt felverjük és a langyosra hűlt pudinggal összekeverjük sima krémmé.
Csokikrém:
A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a kakaóport valamint a porcukrot.
Meggyzselé:
A meggyet saját levében feltesszük főni a vaníliapudinggal,fahéjjal és cukorral. Sűrűsödésig főzzük majd félretesszük pihenni.
Összeállítás:
A tortát 3-4 részre osztjuk, a krémeket habzsákba töltjük és körökben krémeket felváltva a rétegeket megtöltjük. Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni ezután óvatosan eltávolítjuk a tortaformát majd az oldalát és a tetejét megkenjük a megmaradt krémmel. A külsejét tejszínnel díszítjük majd élővirágokkal (ezeken nem közvetlen a tortára tesszük hanem fiolába,szívószálba illetve virágtartóba helyezett oázis téglába)Külsejét apró ezüst színű gyöngyökkel szórtam meg.
13 db m méretű tojás
11 ek naturbit alfamix
12 ek kristálycukor
3 ek naturbit holland kakaópor
csipet só
Vanília krém:
1 cs vaníliapuding
3 ek kristálycukor
4 dl laktózmentes tej
1l tejszín
1 cs expressz zselatin
Csoki krém:
400 ml tejszín
1 ek naturbit holland kakaópor
3 ek porcukor
Meggy zselé:
1 cs vanília pudingpor
40 g Kukorica keményítő
2 üveg meggy
cukor ízlés szerint
csipet fahéj
Díszítés:
1 l tejszín
élő virág
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgát,vanília cukrot,kakaót és sót sűrű masszává keverjük. Ezután a fehéret,sárgás masszát és a lisztkeveréket óvatosan ügyelve,hogy a hab ne törjön meg összekeverjük. 20-as és 16-os tortaformába kanalaztam és előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütöttem.
A formában hűtöttem és csak másnap vettem ki belőle.
Ekkor 3-4 részre osztjuk és megkenjük a következő krémekkel:
Vanília krém:
A pudingot a szokásos módon csomómentesen megfőzzük, félretesszük hűlni. A tejszínt felverjük és a langyosra hűlt pudinggal összekeverjük sima krémmé.
Csokikrém:
A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a kakaóport valamint a porcukrot.
Meggyzselé:
A meggyet saját levében feltesszük főni a vaníliapudinggal,fahéjjal és cukorral. Sűrűsödésig főzzük majd félretesszük pihenni.
Összeállítás:
A tortát 3-4 részre osztjuk, a krémeket habzsákba töltjük és körökben krémeket felváltva a rétegeket megtöltjük. Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni ezután óvatosan eltávolítjuk a tortaformát majd az oldalát és a tetejét megkenjük a megmaradt krémmel. A külsejét tejszínnel díszítjük majd élővirágokkal (ezeken nem közvetlen a tortára tesszük hanem fiolába,szívószálba illetve virágtartóba helyezett oázis téglába)Külsejét apró ezüst színű gyöngyökkel szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése