Tészta:
370 g Barna rizsliszt
10 g Tápióka keményítő
10 g útifű
10 g almarost
10 g Tápióka keményítő
10 g útifű
10 g almarost
2 db tojás
1 csipet só
200 g Eritrit (elég 150 g is de én "édesebben" szeretem)
2 ek tejföl
1 csomag sütőpor
25 dkg Vénusz kocka margarin
Töltelék:
1.5 kg alma
pici fahéj
1.5ek citromlé
3-5 ek Eritrit (almafajtától függ)
1tk olaj
A rizslisztet elkevertem a tápióka keményítővel,almarosttal,útifűvel az eritrittel és a sütőporral.
Majd hozzámorzsoltam a margarint hozzátettem a tejfölt és a tojásokat és alaposan összegyúrtam.
Hűtőbe tettem fél órára.
Töltelék: Meghámoztam az almát lereszeltem töltöttem rá pici citromlevet.Egy lábasba 1tk olajat öntöttem és beletettem a kinyomkodott almát,fahéjat.
Töltöttem rá pici citromlevet és 3ek eritritet. Kb 10 percig főztem míg el nem főtt a leve majd félretettem hűlni.
A tésztát kettészedtem és kinyújtottam.Az alsó réteget tepsibe tettem megszurkáltam villával és rátettem a kihűlt tölteléket majd berácsoztam tésztával és 190 fokos sütőben 40 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése