2020. január 28., kedd

Fánk barna rizslisztből gluténmentes, IR barát



Recept:
160 g gluténmentes barna RIZSLISZT
5 g gluténmentes almarost
25 g gluténmentes tápióka keményítő
15 g gluténmentes útifű rost őrlemény
1 csipet himalája só
3 ek eritrit
2 ek étolaj
1 db m méretű tojás (ez kiváltható 50 g reszelt almával)
200 ml tej (vagy mandulaital)
15 g friss élesztő

A száraz összetevőket elkeverjük majd a tejet, tojást, élesztőt, olajat másfél perc alatt megmikrózunk. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz összekeverjük. Egy viszonylag hígabb állagú tésztát fogunk kapni de ez nem baj,hiszen a 30 perces konyhapulton való pihentetés során össze fog sűrűsödni. Barna rizslisztes felületen átgyúrjuk kinyújtjuk kb 1 cm vastagra kiszúrkáljuk majd további 30 percig a következőképpen pihentetjük:
A verzió villanysütőben: sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket letakarjuk sütőfóliával és 50 fokon 30 percig pihentetjük.
vagy
B verzió konyhapulton: a gyúrófelületen nedves konyharuhával letakarjuk és 45 percig pihentetjük.

Forró olajban 1-1 perc alatt kisütjük, IR diétába beilleszthető lekvárral és porrá őrölt eritrittel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...