2020. január 28., kedd

Piskóta tekercs mandula lisztből IR barát, cukormentes ,gluténmentes

Recept : 
8 db m méretű tojás
5 ek gluténmentes barna rizsliszt
3 ek gluténmentes mandulaliszt
1 csipet só
8 ek eritrit

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük,a sárgáját eritrittel és a csipet sóval sűrű masszává keverjük. A tojáshabot és a sárga masszát összeöntjük és hozzáadjuk a barna rizslisztet valamint a mandulalisztet óvatosan összekeverjük sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk( a sütőlemez 37*32cm ) 170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.Még meleg állapotában nedves ruhába csavarjuk mikor kihűlt a következő krémmel kenjük le:
Túrókrém:
250 g túró
3 ek eritrit
fél citrom reszelt héja + leve
1 ek tejföl
A hozzávalókat összekeverjük és a piskótára simítjuk. Feltekerjük hűtőbe helyezzük majd néhány óra múlva szeleteljük .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...