Recept:
200 g gluténmentes barna rizsliszt
50 g gluténmentes hajdina liszt
5 g gluténmentes bambuszrost
15 g gluténmentes útifű őrlemény
30 g gluténmentes tápióka keményítő
1 mk só
3 dl langyos víz
2 ek étolaj
A száraz hozzávalókat összekeverjük majd hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet és az élesztőt.Jól összedolgozzuk a tésztát. Ne legyen túl száraz a tészta mert a pihentetés során fog még elvenni a nedvességéből.
Olajos vagy vizes kézzel 4 gombócra osztjuk a tetejét keresztbe bemetsszük. Sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük sütőfóliával letakarjuk és 60 percre betesszük a sütőbe kelni 50 fokra vagy a a konyhapulton hagyjuk nedves konyharuhával letakarva de ekkor a kelesztése 90 perc.
190 fokos légkeveréses sütőben sütjük 20 percig majd további 20 percig légkeverés nélkül.
Tömörebb és "nedvesebb" az állaga mint egy keményítős lisztkeverékből készült zsemlének viszont frissen tartó fóliába csomagolva 2-3 napig mikrózás nélkül ehető .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése