2017. április 17., hétfő

Fagyikehely házilag gluténmentesen GM gluten free

Elkészítés : 
3 db S méretű tojás fehérjét elkevertem 7dkg porcukorral , 15 dkg glutenix alfamixel, 5dkg olvasztott margarinnal és 5 dkg olvasztott vajjal. Sűrű massza lesz belőle hasonló a gofrihoz. Fogtam az ostyasütőt lefújtam olajjal mindkét lapját, áramhoz csatlakoztattam és felmelegítettem.Nincs rajta szabályzó így érzésre készítettem amiből az első kukában végezte :Dxd de aztán szépen összebarátkoztunk. Kb 1 perc alatt sültek meg de mivel az egyik része a sütőnek jobban süt így forgattam benne az lapot. Mikor szép barna lett kivettem a sütőből tetszőleges formára helyeztem.Én egy kompótos tálra tettem majd egy másik kompótos tálat tettem rá és megvártam míg kicsit hűl és felveszi a formáját. Mikor kisültek a kelyhek egy tábla étcsokoládét aprítottam 1ek étolajjal és gőz fölött megolvasztottam. Belemártottam a kelyhek széleit 10 percre hűtőbe tettem. 100 ml tejszínt felvertem a tálkába adagoltam és gyümölccsel díszítettem. Aki szeretné bátran használhat krémeket is töltelékként.






megvásárolható: http://kenyersutes.hu/hu/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...