2017. április 27., csütörtök

Karamell torta gluténmentesen GM gluten free

Hozzávalók:



Piskóta(26cm) :
7tojás
7ek cukor
7ek naturbit alfamix
1ek víz
26 cm formában sütöttem. 

A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjéhez adunk 1 ek vizet és  kemény habbá verjük,a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.A sárgás masszát hozzákeverjük óvatosan a fehérjéhez,hogy ne törjön  össze a fehérje. Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. 


Karamell krém:
20dkg karamellát felolvasztunk mikróban (vigyázzunk mert nagyon éget a kezemet jó pár helyen megégette) 200 ml tejszínt hozzáöntünk még forró állapotában valamint 10 dkg margarint is és visszatesszük a mikróba míg újra el nem olvad a karamella és a margarin.Ezután jól elkeverjük és betesszük a hűtőbe.Nézzünk néha rá mert csomósodásra hajlamos.Mikor megszilárdul 400 ml keményre vert tejszínhez keverjük így sima krémet kapunk.Elvágjuk a piskótát 3 részre és kapcsos tortaformába tesszük az első réteget. Megkenjük krémmel, rátesszük a piskótát majd megint krém és megint tészta(nem kell túl vastag krém bele mert édes lesz nagyon) .Ezután a tetejét is megkenjük és olvasztott csokoládéval vonalakat húzunk rá majd egy fogpiszkáló segítségével mintát készítünk.Szélét körbe a megmaradt krémmel díszítettem ki. Betesszük hűtőbe minimum 2-3 órára.
Majd a kapcsos tortaformából kivéve ami marad a forma oldalán krém azzal megkenjük körbe. Én díszítésnek az oldalára zúzott mogyorót tettem.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...