Hozzávalók:
6 db L méretű tojás
9 ek naturbit alfamix vagy glutenix csicseris keverékből is működik
6 ek cukor
1 marék mazsola
1 cs sütőpor
csipet só
máz:
2 tábla étcsokoládé
3ek étolaj
Tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük,a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és sót majd fehéredésig keverjük. Ezután a felvert habhoz adjuk a sárgás masszát és óvatosan összekeverjük a sütőporos alfamixel vagy csicseris keverékkel hozzáadjuk a mazsolát kuglóf formába öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon sütőtől függően tűpróbáig sütjük( nálam kb 40 perc volt) . A mázhoz a csokit olajjal gőz felett megolvasztjuk majd a kuglófot ecset segítségével bevonjuk csokival.
Megjegyzés: A Glutenix csicseris kenyérpor tartalmaz gluténmentes zabot és gluténmentes búzakeményítőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése