2017. április 14., péntek

Perec gluténmentesen 2. GM


Hozzávalók: 


30 dkg naturbit alfamix

1 cs instant élesztő

5 dkg olvasztott laktózmentes vaj
1 db L méretű tojás
1,5 dl laktózmentes tej
1 tk cukor
1 kk só

máz: 

15 g rizsliszt
15 g só
25 ml víz keveréke.

A hozzávalókat összegyúrom sima tésztává és langyos helyen duplájára kelesztem. Ezután felosztom 6 egyforma részre és kisodrom úgy hogy a két vége vékonyabb legyen viszont a közepe dundibb ez lesz a perec alja. Ezután a két vékony szélét megfogom és összefonom majd perec alakúra formázom. Lekenem őket tojással és elkezdem sütni előmelegített sütőben 180 fokon kb 10 perc múlva kiveszem őket a sütőből és megkenem a mázzal majd még sütöm kb 20 percig.






Julcsi gluténmentes süteményei facebook csoport


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...