2017. április 17., hétfő

Sakk szelet gluténmentesen GM gluten free

Hozzávalók: 


6 tojás

6 ek naturbit alfamix

6 ek cukor

1 csipet só
1ek kakaópor

A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből verjünk kemény habot. Eközben a sárgájához tegyünk 6 ek cukrot és keverjük fehéredésik. Mikor kész öntsük a fehérjéhez adjunk hozzá 6 ek alfamix lisztkeveréket és óvatos mozdulatokkal spatulával keverjük össze vigyázva arra,hogy ne törjük össze a habot. Ezután felezzük meg a tésztát.Az egyik felébe tegyünk 1ek kakaóport és keverjük jól el. Előmelegített tepsibe 190 fokon egyforma nagyságú tepsibe süssük tűpróbáig a tésztát. Mikor megsült hűtsük ki,majd tegyük egyásra és egyforma hosszú csíkokra vágjuk fel. Vegyünk egy kalácsformát és rétegezzük a tésztát 1fehér-1csokis (lekvárral tapasszuk össze a tésztarudakat). Mikor kész olvasztott csokival kenjük le és szórjuk meg dekor cukorral .









Facebook elérhetőséghez kattints ide

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...