2017. május 30., kedd

Almás mákos pite gluténmentesen

Hozzávalók: 

Pudinghoz: 

3 dl tej
1 cs vanília pudingpor ( főzős) 
3 ek cukor
200 ml tejszín

Krém: 

2 db nagyobb alma
1 dl víz
2 ek citromlé
1 cs vanília pudingpor
8-10 dkg cukor
1 csipet fahéj

Tészta:
4 M méretű tojás
12 dkg alfamix
4 dkg mák
10 dkg cukor
1-2 ek olaj



A pudingot a szokásos módon megfőzzük,jól kihűtjük és a felvert tejszínnel elkeverjük csomómentesre.

Két darab almát megpucolunk,lereszelünk, hozzáadunk 1 dl vizet, 2 ek citromlevet, 1 cs vanília pudingport, 8-10 dkg cukrot, 1 csipet fahéjat és lassú tűzön összefőzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.Én porcelán tányéron terítettem el,hogy hamarabb kihűljön.

4 db tojást kettéválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és kifehéredésig keverjük. A felvert habhoz adjuk a fehéres masszát, 12 dkg alfamixet, 4 dkg mákot, és 1-2 ek étolajat. Óvatosan,hogy a hab ne törjön össze egynemű tésztává keverjük. Kivehető aljú pite formában sütöttem amit ITT tudtok megvásárolni. A sütő hőmérséklete 170 fokos volt,a tésztát tűpróbáig sütjük. 




A formában hűtjük ki majd a tészta belsejét kb 1 cm mélyen és 1-1 cm keretben kiszedjük. 


Félig töltjük az almatöltelékkel



Becsíkozzuk ,és kivesszük a formából 


Szélét tejszínhabbal díszítjük 



Megszórjuk mákkal és kb 4-5 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.







A kiszedett tésztát és a megmaradt krémet is felhasználtam,mutatós pohárkrém lett belőle :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...