Hozzávalók:
Pudinghoz:
3 dl tej
1 cs vanília pudingpor ( főzős)
3 ek cukor
200 ml tejszín
Krém:
2 db nagyobb alma
1 dl víz
2 ek citromlé
1 cs vanília pudingpor
8-10 dkg cukor
1 csipet fahéj
Tészta:
4 M méretű tojás
12 dkg alfamix
4 dkg mák
10 dkg cukor
1-2 ek olaj
A pudingot a szokásos módon megfőzzük,jól kihűtjük és a felvert tejszínnel elkeverjük csomómentesre.
Két darab almát megpucolunk,lereszelünk, hozzáadunk 1 dl vizet, 2 ek citromlevet, 1 cs vanília pudingport, 8-10 dkg cukrot, 1 csipet fahéjat és lassú tűzön összefőzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.Én porcelán tányéron terítettem el,hogy hamarabb kihűljön.
4 db tojást kettéválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és kifehéredésig keverjük. A felvert habhoz adjuk a fehéres masszát, 12 dkg alfamixet, 4 dkg mákot, és 1-2 ek étolajat. Óvatosan,hogy a hab ne törjön össze egynemű tésztává keverjük. Kivehető aljú pite formában sütöttem amit ITT tudtok megvásárolni. A sütő hőmérséklete 170 fokos volt,a tésztát tűpróbáig sütjük.
A formában hűtjük ki majd a tészta belsejét kb 1 cm mélyen és 1-1 cm keretben kiszedjük.
Félig töltjük az almatöltelékkel
Becsíkozzuk ,és kivesszük a formából
Szélét tejszínhabbal díszítjük
Megszórjuk mákkal és kb 4-5 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
A kiszedett tésztát és a megmaradt krémet is felhasználtam,mutatós pohárkrém lett belőle :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése