Először is a Tescoma 3 db-os bagett sütőformáról szeretnék írni amit a következő linkre kattintva tudtok megvásárolni https://cookori.com/Tescoma-Bagett-sutoforma-3db-os . Könnyen takarítható, tárolható és nagyszerű sütőforma.Voltam a napokban az új gluténmentes étteremben ahol bagettet is sütöttem és egyértelmű volt számomra, hogy ez a forma jönni fog velem :) nagyszerű bagettet sütöttem nagyipari sütőben is ebben a formában.
1. kovász Nutri free mix per pane lisztkeverékből
10dkg nutri free mix per pane
100ml csapvíz
1dkg friss élesztő
1tk méz
10dkg nutri free mix per pane
100ml csapvíz
1dkg friss élesztő
1tk méz
Egy magas falú tálba mérjük a hozzávalókat ( a friss élesztőt csak belemorzsoltam) összekeverjük sima palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk ami folyósabb. Ezt folpackkal jól bebugyoláljuk és az asztalra tesszük. A kovászomat most 4 órán keresztül érleltettem.Gluténmentes bagett nutri free mix per pane lisztkeverékből és nutri free mix per pane gyors kovászból.
Az előzőleg elkészített teljes kovász mennyiség
250 nutri free mix per pane
150 ml csapvíz
2ek olaj
1tk só
A hozzávalókat összekeverem kézi mixer segítségével és kb 1 órán keresztül folpackkal letakarva szoba-hőmérsékleten kelesztem. A tészta szép lágyabb selymesebb nagy lyukakkal teli lesz, ezt lisztezett felületen görgessük óvatosan át ( gumikesztyű használata ajánlott ebben a legkönnyebb dolgozni nem tapad úgy rá a tészta) valamint szilikon spatulával könnyebb a tésztát mozgatni. A tésztát 3 részre osztottam , rudakká formáztam és szilikon bagett sütőre helyeztem. Lekentem tojással és különféle magokkal szórtam meg. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése