Tészta:
45 dkg naturbit alfamix
2 db tojás
1 csipet só
15 dkg porcukor
2 bő ek tejföl
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
Almás:
1.5 kg alma
pici fahéj
1.5ek citromlé
3 ek cukor (almafajtától függ)
1tk olaj
Meghámoztam az almát lereszeltem töltöttem rá pici citromlevet.Egy lábasba tettem 1tk olajat és beletettem a kinyomkodott almát meg egy pici fahéjat. Töltöttem rá pici citromlevet és 3ek cukrot. Kb 10 percig főztem míg el nem főtt a leve majd félretettem hűlni.
(ez az almás töltelék akkor kell csak ha almás készül de ha más ízesítést is szeretnél akkor felezd el a mennyiséget)
Túrós:
Túrós:
250 g túró
2 tojássárgája
ízlés szerint cukor
1 kis marék mazsola
2-3 ek tápióka keményítő
citromhéj
A hozzávalókat egy tálba mérjük és kézzel jól összedolgozzuk.
A lisztet elkevertem a porcukorral a sütőporral. Majd hozzámorzsoltam a margarint hozzátettem a tejfölt és a tojásokat és alaposan összegyúrtam. 4* hajtogattam meg a tésztát.
Hűtőbe tettem fél órára.Ezután a tésztát 4 részre osztottam.
Amilyen vékonyra csak tudjuk kinyújtjuk kockává alfamixel megszórt felületen.
A tészta közepére helyeztük a tölteléket .
Egyik oldalát megkenjük tojással és a töltelékre hajtjuk a tészta mindkét részét.
Kiolajozott kenyérformába helyezzük és újra megkenjük tojással.
Rácsos mintát készítünk rá ( nekem van egy rácsozó hengerem amivel ellehet a mintát készíteni ilyet pl itt tudtok megrendelni .
Lekenjük tojással és előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük.
A recept a Julcsi gluténmentes süteményei blogeréé. A blog tulajdonosa által feltett képet, szöveget,receptet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében a szerző engedélye nélkül bármely más webhelyen, nyomtatásban közzétenni, nagyüzemi helyeken,éttermekben,cukrászdákban megjelentetni és felhasználni a szerző írásos beleegyezése nélkül tilos!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése