Hozzávalók:
200 g rizsliszt
40 g Orgran gluténpótló
7 g sütőpor (15 g élesztő)
80 g eritritol (2 ek cukor)
1 csipet só
1 ek étolaj
1 ek citromlé
150ml langyos víz (200 ml tej)
10 g almarost (elhagyható)
töltelék:
étolaj( vaj)
holland kakaópor
eritritol ízlés szerint
Porcukor helyett porrá őrölt eritritet használtam de lehet gyümölcscukrot is
Előbb a száraz hozzávalókat mérjük ki majd a folyadékok hozzáadásával olyan tésztát gyúrunk ami könnyen elválik a tál falától.Nem kell megijedni ha a tészta lágyabb,30 percre tegyük hűtőbe pihenni. Ezután a tésztát rizslisztes felületen nyújtsuk ki és kenjük le olajjal, szórjuk meg a kakaós keverékkel és kezdjük el feltekerni. Mikor tekertünk rajta egyet kenjük le olajjal és úgy hajtsuk a kakaóra és ezt mindig ismételjük meg. A végén daraboljuk 1,5 cm vastag darabokra és 170 fokos légkeveréses sütőben süssük aranybarnára.
Köszönöm,hogy megtekintetted a receptemet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése