Hozzávalók:
8 db M méretű tojás
8 ek cukor
7 ek naturbit alfamix
1 ek holland kakaópor
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük .A kakaóport összekeverjük az alfamixel és hozzákeverjük a tojásfehérjéhez és a tojássárgájához.Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém:
1 üveg meggybefőtt
1 cs vaníliapuding
csipet fahéj
1ek cukor
200ml tejszín
1 cs expressz zselatin
1 nagy doboz joghurt
A meggybefőttet leszűrjük és a levét egy vaníliapudinggal sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük ,hozzáadjuk a joghurtot és az expressz zselatint belekeverjük.
A piskótát 3 részre osztjuk. A kapcsos tortaformába tesszük az első lapot lekenjük a meggyzselé felével majd megkenjük a joghurtos krémmel és meggyszemeket nyomkodunk bele. Következik a második réteg ugyanez az eljárás a harmadik réteg tetejét és a torta oldalát vékonyan megkenjük keményre vert tejszínnel. Az oldalát csokoládéforgáccsal hintjük meg a tetejére habgolyókat nyomunk és a közepét csokoládéforgáccsal megszórjuk.A habgolyókat meggyel és csokoládéval díszítjük.
Pár óra hűtés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése