2017. augusztus 23., szerda

Bukta gluténmentesen

A bukta pont a napokban volt kérdés a facebook csoportomban,hogyan is lehet gluténmentesen elkészíteni. Volt már korábban is receptem buktához de most megalkottam maga a tökéletességet amit lehet buktából.

Hozzávalók:

3,5 dkg friss élesztő
1 csipet só
1 ek méz
60 g cukor
2 bő ek tejföl
2 m méretű tojássárgája
150 ml langyos tej
10 dkg vaj
lekvár
1 db egész tojás


A langyos tejet, vajat, tejfölt, élesztőt ,tojássárgákat összekeverjük, hozzámérjük a mézet a gm lisztet, a cukrot és végül a sót. Sima tésztát gyúrunk belőle, és letakarva a konyhapulton duplájára kelesztjük. A tésztát  lisztezett felületen fél cm vastagságra nyújtsuk tetszőleges nagyságú téglalapokká vágjuk megkenjük őket tojással középre lekvárt halmozunk és feltekerjük,szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe figyelve  hogy a vége alul legyen, a tészta tetejét szívószál segítségével középen fúrjuk meg,hogy ne feszüljön szét a tészta.Lekenjük a tetejét tojással és előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...