2017. augusztus 25., péntek

Krémes RIZSLISZTBŐL glutén, laktóz, cukor,élesztőmentesen

Naturbit alfamixből már többször készítettem krémest, leveles tészta alapot de rizslisztből még sosem.Tegnap gondoltam egyet és nekiláttam azzal a csatakiáltással"lesz ami lesz" . Mit ne mondjak csodát alkottam :D 

Hozzávalók:

20dkg Rizsliszt
5 dkg Orgran gluténpótló por
25 dkg laktózmentes margarin
1tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz

5dkg rizslisztet 20 dkg laktózmentes margarinnal eldolgozunk majd félretesszük a hűtőbe pihenni. Az 5 dkg margarint elkeverjük 15 dkg rizsliszttel+ 5dkg Orgran gluténpotló porral majd a hideg vízbe tesszük az ecetet és a sót és a margarinos liszthez keverve sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát kinyújtsuk és a margarinos tömböt rárakjuk.Ráhajtjuk a négy oldalát ,keveset nyújtunk rajta felhajtjuk megfordítjuk 90 fokban megint kinyújtjuk felhajtsuk. Ezután jó párszor összehajtjuk és kicsiket nyújtunk rajta. Kb 1 órára hűtőbe tesszük, kinyújtsuk  majd  8*8-as (össze fog menni kicsit) kocka alakú szaggatóval szaggatjuk ki  és 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük.

Krém:
7 db m méretű tojás fehérje
2cs vanília puding
6 dl (laktózmentes) tej
cukor ízlés szerint
4 ek eritrit

Az eritritből tejből és vaníliapudingból sűrű krémet főzünk és még forrón hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A tepsibe terítjük az alsó tészta réteget rákenjük a krémet és pár percre(3-4) sütőbe tesszük 180 fokra. Ezt követően a kis kockákat rátesszük a krémre visszatesszük a sütőbe még kb 4-5 percre végül 2-3 órára hűtőbe tesszük feldaraboljuk és porcukorral tálaljuk.



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...