2017. augusztus 27., vasárnap

Sós leveles falatkák gluténmentesen rizslisztből

Egy korábbi posztban már bemutattam,hogyan készíthetünk rizslisztből krémes,de ha marad tésztánk bemutatom most hogyan használhatjuk fel,ha pedig szeretnénk le is fagyaszthatjuk.Ez a tészta kivételesen nem aznap a legfinomabb,hanem másnap,harmadnap mikor már az ízek jól összeértek.

Hozzávalók:

20dkg Rizsliszt
5 dkg Orgran gluténpótló por
25 dkg laktózmentes margarin
1tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz

5dkg rizslisztet 20 dkg laktózmentes margarinnal eldolgozunk majd félretesszük a hűtőbe pihenni. Az 5 dkg margarint elkeverjük 15 dkg rizsliszttel+ 5dkg Orgran gluténpotló porral majd a hideg vízbe tesszük az ecetet és a sót és a margarinos liszthez keverve sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát kinyújtsuk és a margarinos tömböt rárakjuk.Ráhajtjuk a négy oldalát ,keveset nyújtunk rajta felhajtjuk megfordítjuk 90 fokban megint kinyújtjuk felhajtsuk. Ezután jó párszor összehajtjuk és kicsiket nyújtunk rajta. Kb 1 órára hűtőbe tesszük, ellapogatjuk a tésztát kb fél ,1 cm vastagságúra tetszőlegesen formázzuk sajttal vagy magokkal megszórjuk és 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük.Én ezután hűtőben tároltam.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...