2017. szeptember 12., kedd

Bejgli gluténmentesen és laktózmentesen

Hozzávalók:


10 dkg porcukor

30 g friss élesztő
1 csipet só
fél marék mazsola (elhagyható)
5 dkg vaj!
1 ek méz
5 g  útifűmaghéj
200 ml langyos laktózmentes tej
140 g laktózmentes joghurt
1 m méretű tojás 

A tészta felületét olvasztott vajjal kenjük le

Tetejét: 1 tojással kentem le

Töltelék:

Diós töltelék:
250 g darált dió
100 g cukor
1 citrom reszelt héja+leve
ízlés szerint mazsola

Mákos töltelék:
130 g darált mák
70 g porcukor
1 citrom reszelt héja+leve


A száraz hozzávalókat tálba mérjük  és félretesszük,az élesztőt, vajat, laktózmentes tejet,laktózmentes joghurtot és tojást szintén egy tálba mérjük és 1,5 percig mikrózzuk. 

 Amikor az összes hozzávaló a tálba került elkezdjük gyúrni,mikor összeállt 60 percig kelesztjük a konyhapulton letakarva.
 A tésztát kettéválasztjuk lisztezett felületen kinyújtjuk kb 5mm vastagságúra lekenjük olvasztott vajjal és ráterítjük a tölteléket. Feltekerjük olajozott szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,középen szívószállal kilyukasztjuk vagy villával megszurkáljuk, hogy legyen útja a gőznek távozni különben szétcsattan a sütemény. 

Lekenjük tojással és előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük.
Rácson hűtsük langyosra és ekkor szeleteljük. 
Jó étvágyat !















Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...