Hozzávalók:
50 dkg naturbit alfamix
10 dkg porcukor
30 g friss élesztő
1 csipet só
fél marék mazsola (elhagyható)
5 dkg vaj!
1 ek méz
5 g útifűmaghéj
200 ml langyos laktózmentes tej
140 g laktózmentes joghurt
1 m méretű tojás
A tészta felületét olvasztott vajjal kenjük le
Tetejét: 1 tojással kentem le
Töltelék:
Diós töltelék:
250 g darált dió
100 g cukor
1 citrom reszelt héja+leve
ízlés szerint mazsola
Mákos töltelék:
130 g darált mák
70 g porcukor
1 citrom reszelt héja+leve
Töltelék:
Diós töltelék:
250 g darált dió
100 g cukor
1 citrom reszelt héja+leve
ízlés szerint mazsola
Mákos töltelék:
130 g darált mák
70 g porcukor
1 citrom reszelt héja+leve
A száraz hozzávalókat tálba mérjük és félretesszük,az élesztőt, vajat, laktózmentes tejet,laktózmentes joghurtot és tojást szintén egy tálba mérjük és 1,5 percig mikrózzuk.
Amikor az összes hozzávaló a tálba került elkezdjük gyúrni,mikor összeállt 60 percig kelesztjük a konyhapulton letakarva.
A tésztát kettéválasztjuk lisztezett felületen kinyújtjuk kb 5mm vastagságúra lekenjük olvasztott vajjal és ráterítjük a tölteléket. Feltekerjük olajozott szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,középen szívószállal kilyukasztjuk vagy villával megszurkáljuk, hogy legyen útja a gőznek távozni különben szétcsattan a sütemény.
Lekenjük tojással és előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük.
Rácson hűtsük langyosra és ekkor szeleteljük.
Jó étvágyat !
Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése