2017. szeptember 12., kedd

Briós gluténmentesen és laktózmentesen



Tészta:

25 dkg naturbit alfamix
5 dkg porcukor
1 tk Tápióka keményítő
20 g friss élesztő
1 csipet só
25 g laktózmentes vaj!
1 tk méz
1 tk útifűmaghéj
80 ml langyos laktózmentes tej
1,5 ek laktózmentes joghurt
1 m méretű tojás tojássárgája

Tetejét: 1 tojással kentem le
Vaníliás cukorral szórtam le

A száraz összetevőket kimérjük ,a tojást élesztőt és további hozzávalókat egy külön tálba mérjük ki és 1,5 percig mikrózzuk míg enyhén langyos lesz. A száraz hozzávalókhoz adjuk és a tésztát elkezdjük gyúrni és sima felületű tésztává gyúrjuk és letakarva kb 40 percig kelesztjük. A tésztát tetszőleges gombócokra osztjuk kisodorjuk feltekerjük mint egy csigát.Lekenjük
tojással és megszórjuk a cukorral és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.








Későbbi sütések :


Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Csné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...