Na de félre a beszéddel jöjjön hát a recept :)
Hozzávalók:
40 g Orgran gluténpótló por
160 g barna rizsliszt
1 tk méz ( cukorbetegek 10 g eritrit)
1 mk só
1 m méretű tojás (érzékenyekfél kisebb alma reszelve )
6g sütőpor
2 ek porcukor (cukorbetegek porrá őrölt eritrit 2,5 ek)
2 ek laktózmentes tejföl ( érzékenyek 30 g olvasztott Liga)
Töltelék:
100 g darált mák
50 g porcukor ( cukorbetegek eritrit 50-60 g)
fél citrom reszelt héja
1 ek citromlé
mazsola( elhagyható)
Kenés:
1 tojás ( érzékenyek Liga, )
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük adott diétának megfelelően. Összegyúrjuk,ne aggódjunk a tészta előbb keményebb lesz majd szépen elkezd lágyulni. A tésztát 15 percig konyhapulton pihentessük majd enyhén rizslisztezett felületen gyúrjuk át. Újra rizs lisztezzük le és nyújtsuk ki vékonyra kb 4-5 mm vastagságúra. A tölteléknek valót kézzel forgassuk össze ,hogy a mák mindenhol átvegye a nedvességet. Ezután a kinyújtott tésztát kenjük le tojással vagy ligával oszlassuk el rajta a mákot hajtsuk be a két végét és tekerjük fel.A végénél tojással tapasszuk össze a tésztát és ügyeljünk a tepsibe úgy tegyük,hogy az összeillesztés alulra kerüljön. Szívószál vagy kiskanál segítségével a tetejére egymástól arányos távolságra tegyünk 5 lyukat egészen az aljáig szúrjuk bele itt tud majd a levegő távozni és nem fog szétcsattanni a tészta. Kenjük le tojással, pihentessük 5 percig újra kenjük le tojással és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 35 percig ( sütési idő sütő fajtája miatt eltérhet) . Mielőtt felvágjuk hűtsük langyosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése