Ez a világ legegyszerűbb és legfinomabb krékere , adok néhány ötletet hogyan tudjuk felturbózni ezt az összesen 4 hozzávalós tésztát
Hozzávalók:
100 g reszelt trappista sajt
100 g Hadarik Rita zsúrpogácsa célliszt
100 g vaj
1 db L méretű tojás
A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük a vajjal, tojással és liszttel összegyúrjuk. Mivel a HR zsúrpogi lisztkeverék 300 g így pontosan 3 adag készíthető belőle. A tészta a vaj gyúrása miatt fellágyul ezért kb 20 percre hűtőbe helyezzük. Miután visszahűlt a tészta, szilikonos gyúrótáblán 3.4 mm vastagságúra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk.A megmaradt tésztához egy csipet köménymagot és egy női marék vegyes magot gyúrunk ezt újra kinyújtsuk és ezt is kiszurkáljuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 8-10 perc alatt kisütjük.
Díszítési tanácsok:
A karácsony közeledtével én ünnepi kiszúrókat választottam, pl fenyő, baba, hópihe és hullócsillag.
A fenyők egyik részét a magokkal összekevert tésztából szaggattam ki, míg a másik felét vastagra reszelt füstölt sajttal és magokkal díszítettem.
A babákat a következőképpen formáztam:
haj: köménymag és napraforgómag
fül: napraforgómag
orr: köménymag
szemek: egész feketebors
Cipő,sapka,kesztyű: tökmag
ruházat: sajt ,magok
(Promóció)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése