Sok-sok képet raktam ehhez a blogbejegyzéshez,hogy NEKTEK minél egyszerűbb legyen az elkészítés :)
Recept:
A keksz alapot Hadarik Rita csokis keksz céllisztjének csomagolásán található leírás alapján készítettem a következőképp:
Hozzávalók 30-32 darabhoz:
1 csomag “Hadarik Rita gluténmentes Csokis-kakaós keksz lisztkeverék”
100 g porcukor
135 g vaj
1 db M-es tojás
A csokis lisztkeveréket egy keverőtálba tesszük, és belekeverjük a porcukrot.
A hideg vajat felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a száraz anyagba.
Végül az egész, lazán felvert tojással ruganyos tésztát formázunk belőle.
10 percet pihentetjük a tésztát a hűtőben.
30-32 egyforma darabra vágjuk, tenyerünkkel golyókat formázunk belőle.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, erre helyezzük kellő távolságra egymástól a kekszgolyókat.
A tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket, egy villával csíkokat nyomunk rájuk.
170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 7-8 perc alatt készre sütjük.
A hideg vajat felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a száraz anyagba.
Végül az egész, lazán felvert tojással ruganyos tésztát formázunk belőle.
10 percet pihentetjük a tésztát a hűtőben.
30-32 egyforma darabra vágjuk, tenyerünkkel golyókat formázunk belőle.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, erre helyezzük kellő távolságra egymástól a kekszgolyókat.
A tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket, egy villával csíkokat nyomunk rájuk.
170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 7-8 perc alatt készre sütjük.
Forrás eléréséhez kattints IDE
Piramishoz:
40 dkg keksz összemorzsolva
10 dkg porcukor
4 ek lekvár
1 ek rumaroma
50 g kókusz
Töltelék:
7 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 dkg kókusz
50 ml tej
A tejet a kókusszal összefőzzük páR perc alatt majd kihűtjük,ezután hozzákeverjük a porcukrot és a vajat is . Fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Az összemorzsolt kekszet, porcukrot, lekvárt ,rumaromát és a kókuszt összegyúrjuk és pár percig állni hagyjuk. A piramis formát vékonyan bekenjük olajjal és egy gombóc tésztát nyomunk bele és a kupola segítségével mélyedést készítünk benne. A lyukat megtöltjük a kókuszkrémmel és egy linzerkoronggal lezárjuk amit még a múltkor készítettem a diókosárkákkal együtt. A süteményt 2 órára hűtőbe helyezzük,ezután porcukorral vagy kókusszal megszórva tálaljuk.
promóció
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése