Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk a porcukrot a sárgájával fehéredésig keverjük. A felvert habot, a krémes sárgáját és a lisztet óvatosan összekeverjük. Szilikon sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém:
3 dl tejmentes habalap
2 ek kakaópor
3 ek porcukor
1.5 dl habalap a tetejére
A habalapot verjük kemény habbá, a kakaóport és a porcukrot forgassuk bele.
A tepsibe tegyünk egy nejlon zacskót ami túl ér a tepsin.Fektessük rá a piskótalapot, simítsuk el rajta a krémet, kenjük rá a fehéren hagyott habot, egy recés késsel vagy habkártyával készítsük el a csíkozott mintát.Szórjuk le kakaóporral és piskótakorongokkal díszítsük.
Tegyük hűtőbe 1-2 órára és utána a kilógó nejlon segítségével könnyen kitudjuk emelni a tepsiből,Szeleteljük fel és már fogyaszthatjuk is.
Tipp: A szeletelésnél mindig mártsuk bele meleg vízbe a kést így szépen tudjuk felszelni, valamint válasszunk széles kést a szeléshez.
A tojásfehérje akkor van jól felverve ha fejjel lefele megáll a tálban :D
Itt látszik is alatt a nejlon zacskó
A recepthez használt lisztkeveréket a következő linken keresztül rendelheted meg: Barbara sütési-főzési lisztkeverék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése