Hozzávalók:
200 ml langyos víz
1 mk méz
1 tk só
2 ek étolaj
20g friss élesztő vagy 1 cs szárított élesztő
A hozzávalókat tálba mérjük , ( az élesztőt nem kell külön felfuttatni) csomómentesre keverjük. 1 órán keresztül kelesztjük. Nem lesz a kelesztés annyira látványos, de ne féljünk attól,hogy nem kelt meg a tészta.A megkelesztett tésztát ne gyúrjuk át,hanem olajozott kézzel formázzunk zsemléket belőle, a tésztát ne gyötörjük nagyon. Tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 170 fokon légkeverésen 8-10 percig süssük,majd kapcsoljuk le róla a légkeverést és a hőmérsékletet 200 fokra emelve süssük meg. Amikor kisült ne vágjuk meg egyből,hanem rácson hűtsük ki.
A receptben használt lisztkeveréket megtudjátok vásárolni ide kattinva : Barbara kelt tészta lisztkeverék
JULCSI GLUTÉNMENTES VILÁGA-BLOG
Tipp: azért kell több élesztő bele ,mivel sűrűbb a liszt szerkezete így könnyebbé teszi a kelesztést mégse érződik az élesztő íz ki
A receptben használt lisztkeveréket megtudjátok vásárolni ide kattinva : Barbara kelt tészta lisztkeverék
JULCSI GLUTÉNMENTES VILÁGA-BLOG
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése