2017. november 29., szerda

Zsemle Barbara kelt tészta lisztkeverékből

Néhány lisztből már elkészítettem a zsemlét ,jobban szeretem mint a kenyeret,mert praktikusabb,nem morzsálódik,nem szárad ki könnyen stb. 

Hozzávalók:

200 ml  langyos víz
1 mk méz
1 tk só
2 ek étolaj
20g friss élesztő vagy 1 cs szárított élesztő

A hozzávalókat tálba mérjük , ( az élesztőt nem kell külön felfuttatni) csomómentesre keverjük. 1 órán keresztül kelesztjük. Nem lesz a kelesztés annyira látványos, de ne féljünk attól,hogy nem kelt meg a tészta.A megkelesztett tésztát ne gyúrjuk át,hanem olajozott kézzel formázzunk zsemléket belőle, a tésztát ne gyötörjük nagyon. Tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 170 fokon légkeverésen 8-10 percig süssük,majd kapcsoljuk le róla a légkeverést és a hőmérsékletet 200 fokra emelve süssük meg. Amikor kisült ne vágjuk meg egyből,hanem rácson hűtsük ki. 


Tipp: azért kell több élesztő bele ,mivel sűrűbb a liszt szerkezete így könnyebbé teszi a kelesztést mégse érződik az élesztő íz ki


A receptben használt lisztkeveréket megtudjátok vásárolni ide kattinva : Barbara kelt tészta lisztkeverék



JULCSI GLUTÉNMENTES VILÁGA-BLOG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...