Hozzávalók:
25 g vaj
50 ml tej
csipet só
3 g sütőpor
1 m méretű tojás sárgája
20 g aprított sonka
50 g reszelt trappista
1 kk snidling
Készítettem malackákat:
fej: 6 cm kör formájú kiszúró
orr: habkinyomó cső szélesebbik része
orrlyuk: kisebb borsszem segítségével is meglehet csinálni de én fondant formázóval készítettem
szem : szemes bors vagy tökmag
Fül: szív alakú forma alsó csücskével kiszúrt tésztadarab
Összeillesztés: tojás
Lóhere:
kisebb szívalakú kiszúró 4 db tojással összeillesztve
Patkó:
amivel a malacok fejét szaggattam ki annak a formának a 3/4-ed részét szúrtam a tésztára majd a szélétől 1 cm lentebb újra kiszúrtam kicsit megigazítottam és így lett patkó. Kézzel is elkészíthetjük kisodorjuk a tésztát ellapogatjuk és patkó formára hajtjuk.
Készítettem egy szarvast is ami karácsonyi sütésre is tökéletes:
a baba alakú formázóval kiszúrtam a tésztát fejjel lefele állítottam így a baba fej része lesz a szarvas arca a lábai pedig az agancsa amit köménnyel , lenmaggal, tökmaggal és borssal díszíthetünk.
(Promóció)
A receptben használt lisztkeveréket megtudod vásárolni itt: Hadarik Rita zsúrpogácsa célliszt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése