2017. november 25., szombat

Krémes Glutén (tojás) és tejmentesen Barbara kelt tészta lisztkeverékből

Készítettem már rizslisztből előtte alfamixből most pedig Barbara kelt tészta lisztkeverékből ráadásul most tejmentesen! Ha az első verzió alapján készíted a krémet akkor tojásmentes is a sütemény! 


Hozzávalók:

25dkg margarin
2tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz

5dkg Barbara kelt tészta lisztkeveréket 20 dkg margarinnal eldolgozunk majd félretesszük a hűtőbe pihenni. Az 5 dkg margarint elkeverjük 20 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverékkel, majd a hideg vízbe tesszük az ecetet és a sót és a margarinos liszthez keverve sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát kinyújtsuk négyzetté és a margarinos tömböt rárakjuk,Ráhajtjuk a négy oldalát és keveset nyújtunk rajta felhajtjuk megfordítjuk 90 fokban megint kinyújtjuk kicsit felhajtsuk. Ezután jó párszor összehajtjuk és kicsiket nyújtunk rajta. Kb 1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtsuk 2 db vékonyabb téglalappá megszurkáljuk villával az egyiket egészben süssük meg a másikat viszont 8*8-as (össze fog menni kicsit) kocka alakú szaggatóval szaggatjuk ki (ezt ne szurkáljuk meg)  és 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük 7-8 perc alatt kb.


Krém:
3 dl víz
1 cs vanília puding
2 dl tejmentes hab ( Meegle literes verzió)
1 cs zselatin
3 ek cukor

A cukorból vízből és vaníliapudingból sűrű krémet főzünk . A  tejmentes habot felverjük, beleverjük a zselatint is ( expressz)  óvatosan a nagyon langyosra hűlt pudinghoz adjuk, Egy jénaiba egymás mellé elhelyezzük ráborítjuk a krémet ezt követően a kis kockákat rátesszük a krémre. 2-3 órára hűtőbe tesszük feldaraboljuk és porcukorral tálaljuk.

Másik krém amivel készíthetjük: 


3 dl víz
1 cs vanília puding
4 db tojásfehérje
3 ek cukor

A pudingot megfőzzük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, még a forró pudinggal összekeverjük, és a jénaiba helyezett tészta kockákra borítjuk. Ráhelyezzük a többi tészta lapot és 180 fokon 6-7 percig sütjük. 

Tipp: 
A tésztákat vágjuk előre kockára így szépen lehet szeletelni és nem fog összeroppanni a tetején a tésztaréteg .

- A tésztáját le is tudod fagyasztani így bármikor feltudod használni nem kell egyszerre megsütni az egészet.










A sütihez használt lisztkeveréket megtudod vásárolni ide kattintva : Barbara Kelt tészta lisztkeverék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...