Készítettem már rizslisztből előtte alfamixből most pedig Barbara kelt tészta lisztkeverékből ráadásul most tejmentesen! Ha az első verzió alapján készíted a krémet akkor tojásmentes is a sütemény!
Hozzávalók:
25dkg margarin
2tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz
A tésztát kinyújtsuk négyzetté és a margarinos tömböt rárakjuk,Ráhajtjuk a négy oldalát és keveset nyújtunk rajta felhajtjuk megfordítjuk 90 fokban megint kinyújtjuk kicsit felhajtsuk. Ezután jó párszor összehajtjuk és kicsiket nyújtunk rajta. Kb 1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtsuk 2 db vékonyabb téglalappá megszurkáljuk villával az egyiket egészben süssük meg a másikat viszont 8*8-as (össze fog menni kicsit) kocka alakú szaggatóval szaggatjuk ki (ezt ne szurkáljuk meg) és 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük 7-8 perc alatt kb.
Krém:
3 dl víz
1 cs vanília puding
2 dl tejmentes hab ( Meegle literes verzió)
1 cs vanília puding
2 dl tejmentes hab ( Meegle literes verzió)
1 cs zselatin
3 ek cukor
A cukorból vízből és vaníliapudingból sűrű krémet főzünk . A tejmentes habot felverjük, beleverjük a zselatint is ( expressz) óvatosan a nagyon langyosra hűlt pudinghoz adjuk, Egy jénaiba egymás mellé elhelyezzük ráborítjuk a krémet ezt követően a kis kockákat rátesszük a krémre. 2-3 órára hűtőbe tesszük feldaraboljuk és porcukorral tálaljuk.
Másik krém amivel készíthetjük:
3 dl víz
1 cs vanília puding
4 db tojásfehérje
3 ek cukor
A pudingot megfőzzük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, még a forró pudinggal összekeverjük, és a jénaiba helyezett tészta kockákra borítjuk. Ráhelyezzük a többi tészta lapot és 180 fokon 6-7 percig sütjük.
Tipp:
- A tésztákat vágjuk előre kockára így szépen lehet szeletelni és nem fog összeroppanni a tetején a tésztaréteg .
- A tésztáját le is tudod fagyasztani így bármikor feltudod használni nem kell egyszerre megsütni az egészet.
- A tésztákat vágjuk előre kockára így szépen lehet szeletelni és nem fog összeroppanni a tetején a tésztaréteg .
- A tésztáját le is tudod fagyasztani így bármikor feltudod használni nem kell egyszerre megsütni az egészet.
A sütihez használt lisztkeveréket megtudod vásárolni ide kattintva : Barbara Kelt tészta lisztkeverék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése