Hozzávalók:
3 ek Hadarik Rita Piskóta célliszt
1 tk holland kakaópor
3 ek eritrit / cukor
3 m méretű tojás
csipet só
1 ek víz
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sárgájához mérjük az eritritet / cukrot és fehéredésig keverjük. A sárgás masszát a felvert habhoz öntjük,óvatosan összekeverjük,hozzáadjuk a lisztkeveréket és a kakaóport majd levegős tésztává keverjük ügyelve,hogy a habot ne törjük. Előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütjük nálam kb 22 perc volt .
Krém:
1 dl tejszín
25 dkg félzsíros túró
3 ek eritrit / cukor
fél citrom reszelt héja
A tejszínt kemény habbá verjük és a többi hozzávalóval összekeverjük majd a tészta tetejére simítjuk.Egy színtelen tortazselét 3 dl narancs ízesítésű üdítőben forráspontig melegítünk. Pár percet hagyjuk hűlni majd a túró tetején eloszlatjuk.Pár órán keresztül hűtőben pihentetjük végül tetszőleges nagyságú szeletekre vágva tálaljuk.
A süteményhez használt céllisztet megtudjátok vásárolni IDE KATTINTVA
( Promóció)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése