2017. november 22., szerda

Florentin/ moszkauer gluténmentesen Hadarik Rita gyümölcskenyér céllisztől

Nem is igazán sütemény hanem inkább édes magvas ropogtatni való.A múltkori sütésemből maradt egy kevés Hadarik Rita gyümölcskenyér célliszt és ugye minden morzsa számít így felhasználtam ehhez a különlegességhez. Van ahol moszkauernek hívják máshol florentinnek nevezik, a lényegen viszont nem változtat tökéletes karácsonyi ötlet.  A z ünnep összes íze benne van a konyhát belengi az a mámorító narancs, fahéj illat és mikor beleharapsz elvarázsolódsz a ropogós mogyoró ám édes csokoládé,savanykás áfonya miatt. 
Hozzávalók: 


10 dkg mogyoró
5 dkg aszalt áfonya
1 dl habtejszín
narancs reszelt héja
3dkg kandírozott narancshéj (elhagyható)
10 dkg cukor
étcsokoládé

A hozzávalókat egy edénybe mérjük és lassú tűzön felmelegítjük.Ne főzzük túl épp ,hogy csak forráspontig. A kibélelt tepsibe kis kanál segítségével halmokat pakolunk nagy távolságra mert mikor sül elterül és nem szabad,hogy összeérjenek. Akkor jó a florentin ha a felülete lyukacsos,szépen elterül és a szélei csipkézettek lesznek. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.Mikor kivesszük a sütőből hagyjuk pár percig a sütőlemezen,hogy egy kicsit dermedjen. Ezután könnyedén letudjuk venni a sütőpapírról , olvasztott csokoládéba mártjuk és szobahőmérsékleten hagyjuk dermedni így szép fényes lesz a máz rajta. 






A recepthez használt lisztkeveréket megtudod vásárolni IDE KATTINTVA

Ez a lisztkeverék:

Gluténmentes.
Szójamentes.
Burgonyamentes.
Kukoricamentes.
IR diétába is illeszthető








 (Promóció)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...