Hozzávalók:
10 dkg mogyoró
5 dkg aszalt áfonya
1 dl habtejszín
narancs reszelt héja
3dkg kandírozott narancshéj (elhagyható)
10 dkg cukor
étcsokoládé
A hozzávalókat egy edénybe mérjük és lassú tűzön felmelegítjük.Ne főzzük túl épp ,hogy csak forráspontig. A kibélelt tepsibe kis kanál segítségével halmokat pakolunk nagy távolságra mert mikor sül elterül és nem szabad,hogy összeérjenek. Akkor jó a florentin ha a felülete lyukacsos,szépen elterül és a szélei csipkézettek lesznek. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.Mikor kivesszük a sütőből hagyjuk pár percig a sütőlemezen,hogy egy kicsit dermedjen. Ezután könnyedén letudjuk venni a sütőpapírról , olvasztott csokoládéba mártjuk és szobahőmérsékleten hagyjuk dermedni így szép fényes lesz a máz rajta.
A recepthez használt lisztkeveréket megtudod vásárolni IDE KATTINTVA
Ez a lisztkeverék:
Gluténmentes.
Szójamentes.
Burgonyamentes.
Kukoricamentes.
IR diétába is illeszthető
(Promóció)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése