2017. november 13., hétfő

Hókifli RIZSLISZTBŐL glutén,laktóz (cukor) élesztőmentes

A napokban átmentem a helyi LÉOE csoport vezetőjéhez Marika nénihez. Beszélgettünk a kenyérről és teljes irányváltással szóba került a hókifli,ami klasszikus és tényleg majdnem mindenki kedvence. A régi időket idézi, az ünnepi érzést felerősíti a szívekben lelkekben. A lányát szerette volna meglepni vele,és itt jött az a gondolatom,hogy ha hazajövök akkor készítek pár darabot rizslisztből és az elmaradhatatlan orgran gluténpótlóból.


Hozzávalók: 

160 g Rizsliszt
150 g laktózmentes joghurt
60 g cukor ( vagy 80 g eritrit) 
1 m méretű tojás
6 g sütőpor
1 tk méz
2ek étolaj ( szükség esetén ha keménynek találod a tésztát) 
sütésálló lekvár 

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük , összegyúrjuk. A tésztát 15 percig konyhapulton pihentessük majd enyhén rizslisztezett felületen gyúrjuk át. Újra rizs lisztezzük le és nyújtsuk ki  kb 4-5 mm vastagságúra. A tésztát szaggassuk tetszőleges méretű körökre.Kenjük le tojással helyezzünk rá egy kis kupac sütésálló lekvárt és hajtsuk félbe nyomkodjuk kicsit le és tömködjük be a szélét ,tegyük sütőpapíros tepsibe kenjük le tojással és 170 fokos előmelegített sütőbe süssük aranybarnára.



A hókifli elkészítéséhez rizsliszthez Orgran gluténpótlót használtam amit megtudtok vásárolni  IDE KATTINTVA






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...