2017. november 9., csütörtök

Kakaós csiga glutén,élesztő,laktózmentesen BARBARA lisztkeverékből

Készítettem már sok kakaós csigát ,de olyat ami olyat ami igazi régi ropogós mégis pihe puha csiguszt nem IDÁIG. Keménynek tűnik de a látszat csal két nap múlva is elképesztően finom olyan leírhatatlan.

Hozzávalók:

250 g Kelt tészta lisztkeverék
200 g Sütési lisztkeverék
2 db m méretű tojás
1 csipet só
150 g porcukor
150 g laktózmentes tejföl
12 g sütőpor
250 g laktózmentes margarin 

A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük majd a folyadékokkal együtt közepesen kemény tésztát gyúrunk. Ragacsos lesz ezért tegyük minimum fél órára a hűtőbe,hogy visszadermedjen a margarin.Ezután a tésztát enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át,nyújtsuk ki és kenjük le tojással szórjuk meg kakaó+cukor keverékével és tekerjük fel.Vágjuk 1,5-2 cm széles darabokra és rakjuk szilikonpapírral kibélelt tepsibe. A tésztákat lapogassuk kicsit el kenjük le tojással és előmelegített sütőben 170 fokon kb 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. 




A recepthez használt lisztkeverékeket megtudjátok vásárolni IDE KATTINTVA





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...