2017. november 8., szerda

Kovászolt Káposzta gluténmentesen

18-án a LÉOE Berettyóújfalusi csoportjánál gluténérzékenyeknek szóló jótékonysági bál lesz,Jutka a csoport lelkes vezetője kovászolt káposztával lepi meg a vendégeket, ami nem egy elterjedt formája a töltött káposztához krumplival készítve meg főleg. El is kértem tőle a receptet, és ahogy ő fogalmazott "Fiam ahogy érzed" na ebből találja ki az ember ,hogy mi is kell bele :D na de a végén a recept is kiderült azért :D én tettem is hozzá talán vettem is el belőle de a végén egy nagyon finom kovászolt finomság készült belőle

Készítés:

1 kg lehetőleg lapos fejes káposztának a torzsát kiszedjük, levelekre szedjük és forró vízben leforrázzuk, egy 5 literes üveget kimosunk az aljára szeletelünk egy nagyobb burgonyát ,ráteszünk egy marék kaprot ( nekünk volt lefagyasztva kevés, de a szárított is megteszi) , egy fél erős paprikát ,1 női marék sót, rá az apróra vágott káposzta felét, aztán az egybe hagyott káposztákat összehajtogatva egymás mellé pakoltam rá az aprított káposzta, krumpli, kapor, 3 babérlevél,fél vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, és amivel leforráztuk vizet még úgy melegen ráöntjük.Mivel a káposzta felúszik ezért érdemes lesúlyozni én ezt úgy oldottam meg,hogy egy kisebb üvegbe tettem vizet lezártam és belenyomtam az üvegbe majd ráfordítottam és a 5 literes üveg száját folpackkal lefedtem ,hogy ne érezzem a hagyma szagot :D . Kb 4 nap alatt a konvektor feletti ablakban érlelődött,jól átmostam és már készülhetett is a töltött káposzta :)


(kép forrása: Országos LÉOE báli ajánlójából )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...