Készítés:
1 kg lehetőleg lapos fejes káposztának a torzsát kiszedjük, levelekre szedjük és forró vízben leforrázzuk, egy 5 literes üveget kimosunk az aljára szeletelünk egy nagyobb burgonyát ,ráteszünk egy marék kaprot ( nekünk volt lefagyasztva kevés, de a szárított is megteszi) , egy fél erős paprikát ,1 női marék sót, rá az apróra vágott káposzta felét, aztán az egybe hagyott káposztákat összehajtogatva egymás mellé pakoltam rá az aprított káposzta, krumpli, kapor, 3 babérlevél,fél vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, és amivel leforráztuk vizet még úgy melegen ráöntjük.Mivel a káposzta felúszik ezért érdemes lesúlyozni én ezt úgy oldottam meg,hogy egy kisebb üvegbe tettem vizet lezártam és belenyomtam az üvegbe majd ráfordítottam és a 5 literes üveg száját folpackkal lefedtem ,hogy ne érezzem a hagyma szagot :D . Kb 4 nap alatt a konvektor feletti ablakban érlelődött,jól átmostam és már készülhetett is a töltött káposzta :)
(kép forrása: Országos LÉOE báli ajánlójából )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése