Hozzávalók:
490 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
490 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
20 dkg olvasztott margarin
10 dkg porcukor
1mk só
1 s méretű tojás
1 dl tej
30 g friss élesztő
2 ek Barbara rizsliszt
1tk zsír
Töltelék:
dió
lekvár ( én sárgabarack és vegyes lekvárt összekevertem)
citrom héja
cukor
Csak hozzávalókat írok arányokat nem hiszen mindenki másképp szereti.
Tetejére:
Étcsokoládét olvasztottam 1 ek olajjal gőz fölött
Tipp: Tejmentessé tudod tenni így: A tésztánál használt 1 dl tejet lecseréled vízre vagy növényi italra. A csokoládét a következőképp tudod helyettesíteni: 10 dkg olvasztott tejmentes margarin, 2 ek holland kakaópor ízlés szerinti porcukor. Csomómentesre keverjük és mikor félkeményre visszadermedt akkor rálocsoljuk a süteményre. Pár órán keresztül hűtőben tároljuk.
A Barbara kelt tészta lisztet,elkeverjük a cukorral,sóval és élesztővel.Ezután hozzámérjük a margarint,tojást, tejet és jól összegyúrjuk.
A rizslisztből és a zsírból rántást készítünk.
Hozzátesszük a tésztához és sima tésztát gyúrunk belőle úgy hogy elváljon a kezünktől is és a tál falától is. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Négy egyenlő részre osztjuk kinyújtjuk vékony lapokra megszurkáljuk villával és rétegezve tészta-lekváros diós massza-tészta stb 30*20-as méretű tepsibe tesszük majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése