2017. december 2., szombat

Zserbó Barbara lisztkeverékből gluténmentesen (Tejmentesen is készítheted leírásban találod)

Így az ünnepek közeledtével a diós, mákos sütik nagy sláger.  A zserbó egy igazi ünnepi klasszikus, minden évben helyet kap az ünnepi asztalon . 

20 dkg olvasztott margarin
10 dkg porcukor
1mk só
1 s méretű tojás
1 dl tej
30 g friss élesztő
1tk zsír


Töltelék: 
dió 
lekvár ( én sárgabarack és vegyes lekvárt összekevertem)
citrom héja
cukor


Csak hozzávalókat írok arányokat nem hiszen mindenki másképp szereti.
Tetejére:
 Étcsokoládét olvasztottam 1 ek olajjal gőz fölött

Tipp: Tejmentessé tudod tenni így: A tésztánál használt 1 dl tejet lecseréled vízre vagy növényi italra. A csokoládét a következőképp tudod helyettesíteni: 10 dkg olvasztott tejmentes margarin, 2 ek holland kakaópor ízlés szerinti porcukor. Csomómentesre keverjük és mikor félkeményre visszadermedt akkor rálocsoljuk a süteményre. Pár órán keresztül hűtőben tároljuk.

A Barbara kelt tészta lisztet,elkeverjük a cukorral,sóval és élesztővel.Ezután hozzámérjük a margarint,tojást, tejet és jól összegyúrjuk.
A rizslisztből és a zsírból rántást készítünk.
Hozzátesszük a tésztához és sima tésztát gyúrunk belőle úgy hogy elváljon a kezünktől is és a tál falától is. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. 
Négy egyenlő részre osztjuk kinyújtjuk vékony lapokra megszurkáljuk villával és rétegezve tészta-lekváros diós massza-tészta stb 30*20-as méretű tepsibe tesszük majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt készre sütjük.







A receptben használt liszteket itt tudod megvásárolni : 









Facebook elérhetőség: 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...