Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg Barbara sütési liszkeverék
2 db m méretű tojás
15 dkg porcukor
150 g laktózmentes tejföl
1 cs sütőpor
fél citrom héja
25 dkg margarin
Tölteték:
1.5 kg alma
fahéj ( ízlés szerint)
1 ek étolaj
fél citrom héja
citromlé
cukor
A tészta hozzávalóit tálba mérjük és sima tésztává gyúrjuk.Ezután fél órára a hűtőben pihentetjük a tésztát. Amíg a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk lereszeljük ízlés szerint ízesítjük és 1 ek étolaj hozzáadásával saját levével összefőzzük. A tésztát kettéosztjuk és kinyújtsuk én most klasszikus pitét készítettem a tepsibe helyeztem a kinyújtott lapot rá a tölteléket majd újra egy lap villával mintáztam lekentem tojással és 200 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöttem.
Tipp: Csak kihűlve szeleteljük különben a forró tészta a töltelékkel széteshet.
A recepthez használt liszkeverékeket megtudod vásárolni a Diéta Bt. webshopjában ahol a legkedvezőbb áron juthatsz hozzá: Diéta Bt webáruház
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése