2018. január 6., szombat

Almás pite Barbara lisztkeverékből glutén és laktózmentesen

Szeretem a klasszikus süteményeket és így hogy most nem ehetek akármit igazán jól esett ez az almás sütemény végre azok után ,hogy az ünnepek alatt sem ehettem. Korábban is készítettünk már almás pitét viszont most a Diéta Bt. lisztkeverékét választottam ami nagyon hozza a megszokott házias ízeket és állagot.


Hozzávalók:

Tészta:

2 db m méretű tojás
15 dkg porcukor
150 g laktózmentes tejföl
1 cs sütőpor
fél citrom héja
25 dkg margarin

Tölteték:

1.5 kg alma
fahéj ( ízlés szerint)
1 ek étolaj
fél citrom héja
citromlé
cukor

A tészta hozzávalóit tálba mérjük és sima tésztává gyúrjuk.Ezután fél órára a hűtőben pihentetjük a tésztát. Amíg a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk lereszeljük ízlés szerint ízesítjük és 1 ek étolaj hozzáadásával saját levével összefőzzük. A tésztát kettéosztjuk és kinyújtsuk én most klasszikus pitét készítettem a tepsibe helyeztem a kinyújtott lapot rá a tölteléket majd újra egy lap villával mintáztam lekentem tojással és 200 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöttem.

Tipp: Csak kihűlve szeleteljük különben a forró tészta a töltelékkel széteshet. 




A recepthez használt liszkeverékeket megtudod vásárolni a Diéta Bt. webshopjában ahol a legkedvezőbb áron juthatsz hozzá: Diéta Bt webáruház


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...