2018. január 5., péntek

Svájci rolád gluténmentesen Barbara lisztkeverékből

A kedvenc sütős műsoromban láttam gluténos verzióját és nagyon megtetszett ezért elkészítettem gluténmentes verzióban. 


Hozzávalók:

Sötét csíkok: 

70 g vaj
70 g porcukor
2 m méretű tojásfehérje
1 ek holland kakaópor

Minden hozzávalót tálba mérünk és sima masszává keverjük. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral és tetszőleges mintákat rajzolunk. Míg a piskótát elkészítjük addig a tésztát tepsivel együtt a mélyhűtőbe helyezzük.

Piskóta recept:

75 g cukor
4 m méretű tojás 

A hozzávalókat tálba mérjük és jól elkeverjük.Mikor kész a piskótatészta ráhalmozzuk a sötét mintákra és óvatosan eloszlatjuk rajta.  180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.A tésztát porcukrozott sütőpapíron tekerjük fel a papírral együtt.

Krém: 

75 g vaj
225 g porcukor

A két hozzávalót kihabosítjuk majd a kihűlt tésztára kenjük és feltekerjük.

Díszítésként én vajrózsákat használtam. 

Tipp: Ha nagy a gáztepsid akkor készíts dupla adagot a piskótából ( a sötét krémből elég egy adag) 




A recepthez használt liszkeverékeket megtudod vásárolni a Diéta Bt. webshopjában ahol a legkedvezőbb áron juthatsz hozzá: Diéta Bt webáruház




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...