2018. január 5., péntek

Piskóta tekercs Barbara lisztkeverékből

Készítettem már jó pár piskótát de ez valami fantasztikus.Anyukám születésnapján a rokonok is rákérdeztek,hogy másfajta lisztből van e a piskóta mert sokkal másabb sokkal puhább, légiesebb finomabb. A legnagyobb jóság ami tetszett nekem,hogy egyenletesen sült meg a tészta ,nem voltak dombok benne és színátmenetek se,tökéletesen tekerhető.


Hozzávalók:
 8db m tojás
8 ek cukor
1 csipet só

A tojásokat kettéválasztjuk , a tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük.A sárgájához adjuk a többi cukrot és a csipet sót majd krémessé keverjük. Ezután a fehérjéhez keverjük a sárgás masszát majd a lisztkeveréket ügyelve,hogy ne törjük össze a habot. A sütőt 160 fokra melegítjük és a gáztepsiben sütőpapíron elegyengetjük a tésztát majd tűpróbáig sütjük.Még melegen nedves konyharuhára borítjuk a tésztát lehúzzuk a sütőpapírt és a ruha segítségével felgöngyöljük a tésztát. Kihűtjük majd kitekerve lekvárral megkenjük és újra feltekerjük. Olvasztott csokival cikáztam a tetejét be. 






A recepthez felhasznált lisztkeveréket a Diéta Bt webáruházából tudod megvásásrolni a legkedvezőbb áron : Barbara sütési lisztkeverék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...