2018. január 30., kedd

Berliner fánk Barbara lisztkeverékből laktóz és gluténmentesen

Február a fánk szezon tehát egyáltalán nem meglepő ,hogy mindenki fánkot süt :) .A kedvenc műsoromban láttam berlinert sütöttek egyből tudtam ,hogy gluténmentesen muszáj elkészítenem. 

Hozzávalók: 

7 g szárított élesztő
4 g só
150 ml lm tej
50 g cukor
50 g lm margarin
2 m méretű tojássárgája

A lisztkeveréket, élesztőt, sót, cukrot összekeverjük, a lm tejet, lm margarint és tojássárgáját mikróban 1 perc alatt összemelegítjük langyosra. Beleöntjük a száraz hozzávalókhoz és összegyúrjuk. A tészta ragacsosabb lazább lesz, ezt olajos kézzel 50 grammos golyókra osztjuk és gáztepsibe helyezzük nagyobb távolságra, 12 db golyó lesz belőle.A tepsit sütőzacskóval lefedjük és 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük. Ezután a sütőzacskót levesszük róla és 180 fokon elkezdjük sütni, 10 perc elteltével lekenjük tojással és további 15 percig sütjük.Szép aranybarna lesz, töltővel ( nekem tupperware töltőm volt) lekvárral megtöltjük és porcukorral meghintve tálaljuk. 


A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(szponzorált tartalom) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...