A rizslisztből készült ételeket egyre többször részesítem előnyben, hiszen olcsó sok mindentől lehet mentesíteni egyszerű és gyors.
Hozzávalók:
160 g Rizsliszt
40 g Orgran gluténpótló
4 g szódabikarbóna
40 g cukor
3 g só
40 g zsír
140 g lm tejföl
1 db m méretű tojás
A rizslisztet, gluténpótlót, só,szódabikarbónát és cukrot összekeverjük, majd a folyadékok hozzáadásával sima tésztát gyúrunk. Pihentetés nélkül rizslisztes felületen kinyújtsuk tetszőleges méretű rombuszokra vágjuk közepét bemetsszük és forró bő olajban kisütjük.Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük és porcukorral meghintve lekvárral tálaljuk.
Tipp: Öntöttvas lábas a legalkalmasabb a sütésre nem hevül túl folyamatos hőt ad, egyenletesen sül és nem szívja meg magát a sütemény zsiradékkal.
Nekem a csokipudingba tunkolt csöröge ízlik a legjobban.
A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(szponzorált tartalom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése