2018. január 30., kedd

Csöröge fánk RIZSLISZTBŐL glutén, élesztő, laktózmentesen

A rizslisztből készült ételeket egyre többször részesítem előnyben, hiszen olcsó sok mindentől lehet mentesíteni egyszerű és gyors. 

Hozzávalók: 

160 g Rizsliszt
40 g Orgran gluténpótló
4 g szódabikarbóna
40 g cukor
3 g só
40 g zsír
140 g lm tejföl
1 db m méretű tojás


A rizslisztet, gluténpótlót, só,szódabikarbónát és cukrot összekeverjük, majd a folyadékok hozzáadásával sima tésztát gyúrunk. Pihentetés nélkül rizslisztes felületen kinyújtsuk tetszőleges méretű rombuszokra vágjuk közepét bemetsszük és forró bő olajban kisütjük.Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük és porcukorral meghintve lekvárral tálaljuk.

Tipp: Öntöttvas lábas a legalkalmasabb a sütésre nem hevül túl folyamatos hőt ad, egyenletesen sül és nem szívja meg magát a sütemény zsiradékkal. 
Nekem a csokipudingba tunkolt csöröge ízlik a legjobban.


A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(szponzorált tartalom) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...