2018. február 25., vasárnap

Donut fánk gluténmentesen Barbara kelt tészta lisztkeverékből

Február a fánkok hónapja egyértelműen de valljuk be egész évben jól jön egy egy ilyen finomság :) pláne ha finom tésztájához színes díszes külső is tartozik.Készítettem egy donut fánkot amit az amerikaiak előszeretettel díszítenek mindenféle cukorkával és színes szirupokkal. Gluténmentesen se kell lemondani erről a finomságról :) 

Hozzávalók: 

2 db m méretű tojás

250 ml tej
30 g friss élesztő
csipet só
1 tk vanília aroma
80 g cukor
50 g margarin

Sütéshez: 

olaj

A tojásokat összekeverjük majd a tejjel, élesztővel, sóval, vanília aromával és cukorral habverő segítségével felverjük. A margarint felolvasszuk hozzáadjuk a keverékhez és a liszt hozzáadásával együtt alaposan összegyúrjuk. 50 fokos sütőben sütőfóliával letakarva 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk a tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagra és 6 cm átmérőjű köralakú szaggatóval kiszaggatjuk a közepére pedig lyukat csinálunk egy kisebb szaggatóval. Tepsibe helyezzük letakarjuk sütőfóliával és további 20 percre sütőbe helyezzük 50 fokra kelni. Amikor a tészta szépen megkelt előmelegítjük az olajat egy serpenyőben és kisütjük a megkelt fánktésztát. Olvasztott csokiba mártogatjuk és szórócukrokkal valamint öntetekkel díszítjük. 


A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...