Február a fánkok hónapja egyértelműen de valljuk be egész évben jól jön egy egy ilyen finomság :) pláne ha finom tésztájához színes díszes külső is tartozik.Készítettem egy donut fánkot amit az amerikaiak előszeretettel díszítenek mindenféle cukorkával és színes szirupokkal. Gluténmentesen se kell lemondani erről a finomságról :)
Hozzávalók:
2 db m méretű tojás
250 ml tej
30 g friss élesztő
csipet só
1 tk vanília aroma
80 g cukor
50 g margarin
Sütéshez:
olaj
A tojásokat összekeverjük majd a tejjel, élesztővel, sóval, vanília aromával és cukorral habverő segítségével felverjük. A margarint felolvasszuk hozzáadjuk a keverékhez és a liszt hozzáadásával együtt alaposan összegyúrjuk. 50 fokos sütőben sütőfóliával letakarva 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk a tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagra és 6 cm átmérőjű köralakú szaggatóval kiszaggatjuk a közepére pedig lyukat csinálunk egy kisebb szaggatóval. Tepsibe helyezzük letakarjuk sütőfóliával és további 20 percre sütőbe helyezzük 50 fokra kelni. Amikor a tészta szépen megkelt előmelegítjük az olajat egy serpenyőben és kisütjük a megkelt fánktésztát. Olvasztott csokiba mártogatjuk és szórócukrokkal valamint öntetekkel díszítjük.
A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése