Hozzávalók:
25dkg margarin
2tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz
Ezután a tésztát kinyújtsuk négyzetté és a margarinos tömböt rárakjuk.Ráhajtjuk a négy oldalát és ütögető mozdulatokkal kilapítjuk a sodrófa segítségével majd felhajtjuk 3* megfordítjuk 90 fokban megint ütögetünk kicsit rajta és újra felhajtsuk 3* . Ezután kb. 6* megismételjük ezt au összehajtogatást és kicsiket ütögetünk rajta.
Mikor kész vagyunk téglalappá formázzuk folpackba tekerjük és 3 órán keresztül pihentetjük a hűtőben. Pihentetés után bőven lisztezett felületen átgyúrás nélkül kinyújtsuk 4*5 mm vastagságúra. Van ilyen kb 10 cm hosszúságú tölcsérformáim amiket betekertem szilikonos sütőpapírral és erre tekertem rá a tésztát amiket kb 1,5 cm széles csíkokra vágtam. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöttem. Még melegen kivettem belőle a formát.
Töltelék:
Felvert tejszínhab
Csokimáz a széleinek: 50 g csoki+1 ek étolaj amit egy műanyag tálba teszünk és folpackkal letakarva mikróba teszünk 1,5 percre. A tésztatölcséreket csokiba mártottam 5 percre hűtőbe helyeztem majd színes cukorkákba forgattam tejszínhabbal megtöltöttem és ostyavirággal valamint csokival díszítettem.
A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése