2018. február 25., vasárnap

Sajtos roló gluténmentesen Barbara kelt tészta lisztkeverékből

Hozzávalók:

25dkg margarin
2tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz

5dkg Barbara kelt tészta lisztkeveréket 20 dkg margarinnal eldolgozunk majd félretesszük a hűtőbe pihenni 20 percre. Az 5 dkg margarint elkeverjük 20 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverékkel, majd a hideg vízbe tesszük az ecetet és a sót és a margarinos liszthez keverve sima tésztát gyúrunk belőle.Ezt is hűtőbe helyezzük pihenni 20 percig.
Ezután a tésztát kinyújtsuk négyzetté és a margarinos tömböt rárakjuk.Ráhajtjuk a négy oldalát és ütögető mozdulatokkal kilapítjuk a sodrófa segítségével majd felhajtjuk 3* megfordítjuk 90 fokban megint ütögetünk kicsit rajta és újra felhajtsuk 3* . Ezután kb. 6* megismételjük ezt au összehajtogatást és kicsiket ütögetünk  rajta. 
Mikor kész vagyunk téglalappá formázzuk folpackba tekerjük és 3 órán keresztül pihentetjük a hűtőben. Pihentetés után bőven lisztezett felületen átgyúrás nélkül kinyújtsuk 4*5 mm vastagságúra. Van ilyen kb 10 cm hosszúságú tölcsérformáim amiket betekertem szilikonos sütőpapírral és erre tekertem rá a tésztát amiket kb 1,5 cm széles csíkokra vágtam. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöttem. Még melegen kivettem belőle a formát.
Töltelék:



150 g reszelt sajt
só bors ízlés szerint
2  m méretű tojássárgája
1 dl lm tej
50 g lm tömlős natur sajt

A reszelt sajtot, sót, borsot, tojássárgáját, lisztkeveréket a tejjel összefőzzük, ezután a tömlős sajtot hozzáadjuk és langyosra hűtve töltjük a rolókat. 



A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom) 


1 megjegyzés:

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...