Őszibarack süti, ahogy anno készítették anyáék csak épp glutén és laktózmentes verzióban.
Hozzávalók:
150 g kristálycukor
100 g sertés zsír
1 dl laktózmentes tej
1 db m méretű tojássárgája
10 g vanília cukor
12 g sütőpor
A tészta hozzávalóit tálba mérjük ,összegyúrjuk és 2 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
Ezután tetszőleges méretű golyókat formázunk (nálam olyan nagyobb dió méretek lettek) az egyik felét kissé lelapítjuk és szilikonos sütőpapírral kibérelt gázméretű tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük úgy hogy éppen szint kapjon a teteje. A tésztának a belsejét langyosan kikaparjuk .Könnyedén ki fog jönni ez lesz a töltelékben majd.
Közben ezt elkészítjük,kimérünk hozzá:
50 g laktózmentes margarint
150 g kristálycukrot
10 g jó minőségű kakaópor
1 mk rumaroma
1 ek baracklekvár
95 g kikapart tésztabelső
A tészta kikapart belsejéhez mérjük a fent felsorolt hozzávalókat és masszává gyúrjuk. A barack "héjakat" megtöltsük ezzel a kakaó tésztás masszával és kettőt összeragasztunk.
A külsejét ételfestékkel vagy természetes színezékkel festjük meg.
Színezék:
málna+sárga ételfesték= narancssárga
Zöld néhány árnyalathoz
Természetes színezék:
Cékla ,erdeigyümölcs,gránátalma vagy meggylével lekenni ( de ekkor pirosabb lesz a barack)
Zöld : kevés spenótot főzzünk meg fél dl vízben vagy turmixoljuk össze és ennek a levével fessük meg.
Hempergetés:
Közvetlen festés után forgassuk meg kristálycukorban.
A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom)
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Szia Julcsi! Szeretném kérdezni hogy szerinted azt az egy db tojássárgáját mivel válthatnám ki,mert sajnos a tojást is kerülni kell?! Válaszod köszönöm! Ildikó
VálaszTörlésSzia Ildikó, a tojást vagy pótlóval helyettesíted, vagy 1 ek lenmag darálva+3 ek víz keverékével,esetleg fél almát reszelj le.
Törlés